Belföld

2016.02.23. 12:58

Vasárnapi pihenőnap - Gulyás: a Fidesz nem érintett az NVI-nél kialakult helyzetben

A Fidesz semmilyen módon nem érintett a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél kedden történt eseményekben - jelentette ki Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese kedden, más témában tartott budapesti sajtótájékoztatóján kérdésekre válaszolva.

A politikus úgy fogalmazott, a népszavazásról szóló törvény valóban nem ideális, de a korábbi szabályozásnál mindenféleképpen jobb, hiszen az a jogállamisággal összeegyeztethetetlen módon lehetővé tette egymással ellentétes tartalmú referendumok egyidejű megtartását.

Emlékeztetett, a Fidesznek ellenzékben "elképesztő akadályokat" kellett leküzdenie a "kormányhoz nyilvánvalóan kötődő, hobbi beadványozókkal" szemben a háromigenes népszavazás megtartásához.

A jelenlegi törvény az Alkotmánybíróság világos jogi szabályozásra vonatkozó elvárásának felel meg azzal, hogy egy témában nem enged egyszerre több népszavazást kiírni - fejtette ki, hozzátéve, a mostani jogszabály miatt csak a benyújtásnál alakulhat ki kaotikus helyzet, míg a régi törvénynél a lebonyolítás is káoszba fulladhatott.

Gulyás Gergely megjegyezte azt is, várják a jelenlegi szabályozásnál jobb javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!