Belföld

2015.11.16. 18:59

Értékőrző, komfortos várost vizionál a polgármester

Nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az energetikai beruházásokra, a kerékpárút-hálózat bővítésére, és folytatni szeretnénk a városközpont megújítását is - mondta lapunknak az önkormányzat terveiről dr. Sütő László, Marcali polgármestere.

Horváth-Balogh Attila

A főutca átalakítására lenne szükség, mely jelentősen tehermentesült a 68-as főút Marcalit elkerülő szakaszának átadása után. A 2x2 sávon pedig közel sem akkora a járműforgalom, mint annak előtte volt, így ilyen széles útszakaszra már nincs szükség.

A fölösleges sávok felhasználásával kerékpárutat építenénk ki, illetve azt szeretnénk elérni, hogy az említett útszakasz 2x1 sávra szűküljön, nagy fákat telepítenénk a zöldterület növelése érdekében, tehát élhető jelleget kívánunk adni neki, ami egyébként Marcalit mindig is jellemezte. A másik célunk a város korábbi építésű házainak megóvása.

Azt gondoljuk, hogy nem új épületek építésére van szükség, hanem a meglévők felújítására, rendben tartására. A városban rendelkezésre álló óvoda- és iskolaintézményrendszer elegendő arra, hogy kiszolgálja a helyi és a környékbeli igényeket, ám a felújításuk, korszerűsítésük elengedhetetlen. Gondolok itt az energetikai korszerűsítésre is, hiszen ezen épületek nagy része e tekintetben hiányosságokat mutat.

Dr. Sütő László polgármester
Fotó: Szakony Attila

Dr. Sütő László kiemelte: fontosnak tartják továbbá a városban fellelhető, jelentős roma népesség által lakott szegregátum felszámolását, az ott élők városba történő integrálását. A polgármester bízik a sikerben.

- Aztán felmerül egy országos probléma is, melyre szintén megoldást kell keresnünk, ez pedig az idősellátás helyzete - folytatta. - Azt gondolom, több idősotthonra lenne szükség, de nem olyanokra, ahol nagy pénzt kell befizetni, hiszen a legtöbb idősnek éppen hogy nincs sok pénze.

- Szeretnénk továbbá bővíteni a városi strandot, megtalálni azt a kuriozitást, ami még több vendégeket vonzhat, és be kívánjuk fejezni a félbemaradt gyógyszálló építését. A maga 210 ágyával ez gyakorlatilag tető alatt van és habár ebben a város igen kicsi tulajdoni hányaddal bír, igyekszünk mi is befektetőt találni a munkálatokhoz.

- Ha ez is sikerül, akkor elmondhatjuk, hogy a város a saját lábán is megáll majd a bevételeiből és pótlólagos állami forrásokra nem lesz szükség.

Címkék#Marcali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!