Belföld

2015.08.16. 06:07

Életet mentett Mangó, a belga juhászkutya - Húsz perc után megtalálta az eltűnt férfit

Augusztus 13-án a kora esti órákban a Pest megyei Sződligetről eltűnt a Gondozási Központ egyik gondozottja. A férfit egy belga juhászkutya, Mangó találta meg.

Vas Népe

A 70 éves férfi keresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról érkezett riasztás este kilenc órakor a Kutyákkal az Életért Alapítvány (KÉA) ügyeleti számára. A KÉA elnöke, Szabó Gábor, a megállapodásuk alapján értesítette a térségben lévő mentőkutyás egységeket, az SOS és a KARE Keresőkutyás Szolgálatok vezetőit, valamint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület vezetőjét az eltűnésről - olvasható az alapítvány sajtóközleményében.

A riasztást követő egy órán belül a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület megkezdte a terület átvizsgálását a rendőri egységekkel és húszperces keresőmunka után Pinkóczi Diána és Mangó (belga juhászkutya) megtalálta az eltűnt férfit, aki kevés víz elfogyasztása után, némi támogatással ugyan, de saját lábán tudott kijönni a növények által sűrűn benőtt területről, ahol az intézmény dolgozói ellátták.

Orlik Zoltán alapítványi nagykövet szerint ez az eset is bizonyítja, hogy a gyakorlatban is eredményesen működik a Kutyákkal az Életért Alapítvány kezdeményezésére kilenc mentőszervezettel ez év áprilisában aláírt szakmai együttműködési megállapodás.

Pinkóczi Diána és Mangó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!