Belföld

2014.12.03. 08:38

Ónos eső – Három borsodi út még nem járható, Ómassa közúton megközelíthetetlen

Borsod-Abaúj-Zemplénben kidőlt fák, letört gallyak miatt továbbra sem járható a Felsőtárkány és Répáshuta, a bükkszentlászlói elágazás és Bükkszentkereszt, valamint az ómassai elágazás és Mályinka közötti út, Miskolc-Ómassa pedig közúton még megközelíthetetlen - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda délelőtt az MTI-t.

Hudák Andrea közölte: az említett útszakaszokat folyamatosan takarítják.

Ómassán, Bükkszentlászlón, Szentléleken és Bükkszentkereszten összesen 1608 fogyasztási helyen időszakosan nincs áramellátás. Az áramszolgáltató, a katasztrófavédelem és az erdészet a villanyvezetékre dőlt fákat, fagallyakat folyamatosan távolítja el. Az újabb kidőlések miatt azonban elhúzódó munkára számítanak - tette hozzá.

Hozzátette, a Bükk-hegységben lévő települések áramellátása akadozott, így két aggregátort helyeztek üzembe.

A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak kedd éjjel is - mondta -, három azonnali kórházi ápolásra szoruló beteg elszállítását segítették. A kérés vagy tiltás ellenére útnak indulók közül többen elakadtak, a tűzoltók rajtuk is segítettek, öt embert pedig, aki nem tudott hazajutni, elszállásoltak a katasztrófavédelmi szakemberek.

Kapcsolódók:

Ónos eső - Még 6100 fogyasztónál nincs áram

Az ónos eső okozott gondot az országban kedden

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!