Belföld

2013.07.03. 16:25

Családban marad?

Balogh József mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész.

Arany Horváth Zsuzsa

A politikus jelezte, lemond róla, ha kérik. Ez a menetrend a polgári demokráciában mintaszerű. Más kérdés, hogy idehaza nem nagyon szokta megszavazni a parlament, elvégre bárki sorra kerülhet közülük.

Balogh képviselő (Fülöpháza polgármestere) esete eltér a politikai jellegű helytelen megnyilvánulásoktól. A vád szerint súlyos sebesülést okozva bántalmazta élettársát. A jövőben ennek büntetése szigorodik, hiszen érvénybe lépett a családon belüli erőszakot szankcionáló törvény, akár öt év börtönnel büntethető.

A szavazás nem volt hisztéria nélküli. Varga István képviselő akkor mondta: „ha mindenki a két-három vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz... fel sem merülhet a családon belüli erőszak".

Egy európai felmérés szerint egyébként a nők egyötödét legalább egyszer fizikailag bántalmazták odahaza. Hogy mi zajlik az otthonok ajtajai mögött, elvileg nem tartozik senkire. Az osztrák rémet is tisztes polgárnak vélték, a belga püspökökről sem gondolta senki, hogy pedofilok.

Balogh József esete alkalmat ad, hogy a törvény előtti egyenlőséget gyakoroljuk.

Erről jut eszembe: tudják, ki nyert a falujában trafikot? A nevelt fia. Csak nem az apja verte oda a húsosfazékhoz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!