Belföld

2013.06.28. 12:00

Véget értek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák

Pénteken véget értek a középiskolákban a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, és ezzel lezárult a tavaszi érettségi szezon.

MTI

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 17-e és június 28-a között - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napon, illetve napokon - bonyolították le. Ebben az időszakban 1225 érettségiztető telephelyen, 3525 vizsgabizottság előtt csaknem 330 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartottak.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezlet után öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést/törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve - tudatták.

A tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1 225 vizsgahelyszínen 133 225 érettségiző írásbeli vizsgáit tartották meg. Az írásbeliket az emelt szintű szóbeli vizsgák követték június 6-ától 13-áig, ez idő alatt 38 813 szóbeli vizsga volt 147 vizsgahelyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt.

Ezek is érdekelhetik