Belföld

2013.04.15. 17:44

Labancnak köszönet?

– Hol vagy, Sándor? – ez volt a hét kérdése március 15- én, a kialakuló hókáosz idején.

Kozma Gábor

A kérdést az éppen csizmát húzó miniszterelnök tette fel belügyminiszterének, mivelhogy éppen indulóban voltak a terepre. De Pintér Sándor nem válaszolt. Később aztán együtt járták mikrobusszal az autópályát, egy fiatal párt fel is vettek. A barátságos videó felkerült a világhálóra, de felkerült más is.

És a vita azóta sem csitul, mi több, újra hóhelyzet van.

Szabó Máté ombudsman szerint a lakosságot nem készítették fel kellően és nem volt megfelelő a kommunikáció sem. A biztos felrótta azt is, hogy nem használták az új, internetes fórumokat a hivatalosságok, említve itt a közösségi oldalakat vagy az okostelefon lehetőségeit.

Pintér Sándor belügyér és a katasztrófavédelem főnöke, Bakondi György viszont azt állapította meg: mindenki jól dolgozott, mindenkit megmentettek és minden kiválóan működött.

Azért egy adalékot a hóhelyzethez még: amikor a legjobban tombolt a vihar, egy elszánt osztrák csapat elindult az M1-esen, hogy segítsen. A hómaró után ment az étel-, ruha-, teaosztó konvoj, egészen Győrig. Ahol az illetékesek közölték velük: itt a vége, lehet hazamenni, megoldjuk magunk is.

Hát igen, labancnak nem jár köszönet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!