Belföld

2013.04.11. 05:20

Agyonvertek a rendőrök egy férfit kihallgatás közben?

Motorfűrész lopásának gyanújával vitték a férfit a rendőrőrsre, majd holtan távozott. Az intézkedést lefolytató két rendőrnek a szolgálati viszonyát az elöljáró rendőri vezető haladéktalanul megszüntette.

ORFK

Az országos rendőrfőkapitány 2013. április 10-én rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Rendőrségi Igazgatási Központban. Papp Károly r. vezérőrnagy az alábbi nyilatkozatot tette:

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A hétfői napon a Bács-Kiskun megyei Orgovány településen 17 óra 30 perckor a szolgálatban lévő rendőrjárőr intézkedést kezdeményezett egy 47 éves férfivel szemben, aki motorfűrész lopás gyanúja miatt került rendőri intézkedés alá vonásra. Az Izsáki Rendőrőrsről a Kiskőrösi Rendőrkapitányság ügyeletére 20 óra 40 perckor tettek a rendőrök jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy az Izsáki Rendőrőrsön elhalálozott.

A két időpont közötti eseményekről nem áll módomban most Önöket tájékoztatni, mivel az ügyben büntetőeljárás van folyamatban, és ez a büntetőeljárás érdekeit veszélyeztetné.

A rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétemet nyilvánítom az elhunyt hozzátartozóinak.

Az intézkedést lefolytató két rendőrnek a szolgálati viszonyát az elöljáró rendőri vezető haladéktalanul megszüntette. Felmentésre került indokolás nélkül az Izsáki Rendőrőrs parancsnoka és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője.

Más rendőri vezető esetleges felelősségére vonatkozóan vizsgálatot folytatok. A rendelkezésemre álló jelentések alapján a rendőri intézkedésnél az arányosság, a szükségesség, és a fokozatosság elve nem érvényesült. Jogállami keretek között működő rendőrség esetében számomra elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!