Belföld

2012.12.19. 20:30

Megkésett ígéretek

Miközben a kormány az EU-val és az IMF-fel folytatott állandó harcra koncentrál, hazai diákok ejtettek meglehetősen súlyos sebet rajta.

Virrasztó Zsolt

Jó ideig a kabinet egyáltalán nem számolt azzal, hogy politikai tényezővé sűrűsödik a fiatalok indulata, érthető hát, hogy a hozzá közel álló médiumok iszákos, hőbörgő, ellenzéki erők játékszerévé vált suhancokként igyekeztek láttatni őket. Napok kellettek hozzá, míg a kormányfő és bizalmasainak szűk csoportja tudatosította magában: csapdába került. A saját csapdájába.

A teljes zavarodottság napjai voltak ezek: a Fidesz szembe került mindennel, amit korábban - akár ellenzéki, akár kormányerőként - hirdetett, s hiába üzente meg a múlt héten Orbán Viktor Brüsszelből, hogy szombatra mindent megold, azóta még erősebben izzanak az indulatok. A kabinetnek tehát hátrálnia kellett. A felsőoktatásról szóló tegnapi döntését aligha lehet másként értékelni, ám valószínűleg kissé megkésett vele. A diákok elégedetlensége láthatóan nem csillapodik, és nem csupán azért, mert jócskán akad még elvarratlan szál, ráadásul marad a röghöz kötés, az eléjük húzott virtuális vasfüggöny is. A nagyobb baj az, hogy az elmúlt napok hozzászoktatták őket ahhoz a gondolathoz: nem lehet hinni senkinek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!