Belföld

2011.06.16. 06:21

Bizakodóak az állampolgárok

Tízből nyolcan helyeslik, ha az állam tartósan munkanélkülieket állami beruházásokon közmunkára kötelezi - áll egyebek mellett a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz részére készített, a csütörtöki Magyar Nemzetben megjelent legfrissebb felmérésében.

MTI

A közvélemény-kutatás szerint ma a magyarok 54 százaléka optimista a jövő évvel kapcsolatban. Ugyanennyien helyeslik, hogy a korkedvezményes nyugellátást élvező rendőröket munkába állásra kötelezze a kormány - olvasható a napilapban. (Egy minapi felmérés pont a magyar pesszimizmust emelte ki. Részletek itt.)
   
A cikk beszámolt arról: a kormányváltás előtt még minden második ember gazdasági hanyatlást jósolt a következő év távlatában, de ez a trend megfordult, a súlyos társadalmi válság helyére bizalom került.
   
A kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 66 százaléka úgy véli, növelni kell az állami vagyon arányát Magyarországon, ezért szintén hasonlóan magas támogatottság övezi a Mol-részvénypakett visszavásárlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!