Belföld

2011.03.10. 12:41

Balesetveszélyes a Rám-szakadék a jég miatt

Balesetveszélyes a Rám-szakadék, mert sok helyen még jég borítja a turistaút egyes szakaszait és a kihelyezett létrákat, és télies viszonyokra kell számítani a Pilis magasabban fekvő részein is - közölte a Pilis Parkerdő kommunikációs vezetője csütörtökön.

MTI

Lomniczi Gergely tájékoztatása szerint a nehezen járható szakaszok előtt táblák figyelmeztetik a kirándulókat a csúszásveszélyre.
   
Mint hozzátette, a napokban bizonyára sokan indulnak kirándulni a Pilisbe, ezért fokozottan szeretnék felhívni a figyelmet a veszélyekre: mivel a burkolt utak helyenként sártól lehetnek csúszósak, a kerékpárosok számára kiemelten fontos, hogy betartsák a szabályokat és a sebességkorlátozást (30 kilométer/óra), a szülőket pedig arra kérik, a gyerekeket ne engedjék felmászni a farakásokra, mert az balesetveszélyes.
   
Lomniczi Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy a városból érkezők 8-10 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékletre számíthatnak a Pilis magasabb részein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!