Belföld

2011.02.01. 05:52

Megkezdik munkájukat a közigazgatási ösztöndíjasok

Ma kezdik meg munkájukat a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program résztvevői. A 270 ösztöndíjas valamely minisztériumban, kormányhivatalban vagy megyei szakigazgatási szervnél kezd hat hónapos szakmai gyakorlatot.

MTI

Ezt követően, szeptembertől négy hónapon át valamely EU-tagállam közigazgatási szervénél tanulmányozhatják majd az ottani munkát.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter korábbi tájékoztatása szerint az ösztöndíjprogram mostani fordulójában 233 nem roma származású közigazgatási szakember, pályakezdő mellett 37 olyan roma származású szakember is lehetőséget kapott, akiket még a Bajnai-kormány vett fel a Romák a közigazgatásban nevű program keretében.
   
Az ösztöndíjprogramot eredményesen teljesítők a program befejeződésekor állásajánlatot kapnak a magyar közigazgatásban, és tisztviselőként folytathatják munkájukat.
   
Az említett 270 résztvevőn túl 21, már a közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselő is megkapta a lehetőséget, hogy további közigazgatási tapasztalatokat szerezzen az Európai Unióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!