Belföld

2011.02.08. 16:45

Kisebbségi választás - Valamennyi országos önkormányzat megtartotta alakuló közgyűlését

Mind a 13 nemzeti és etnikai kisebbség országos önkormányzata megtartotta alakuló közgyűlését, és megválasztotta új vezetőit; tíz önkormányzat élén nem történt váltás.

MTI

Az országos kisebbségi önkormányzati választásokat január 9-én tartották, és azon csak a tavaly októberben mandátumot szerzett kisebbségi képviselők vehettek részt.
   
Az országos testületekbe jutott képviselők január 20-tól vehették át mandátumukat Budapesten, a Duna Palotában, majd a kijelölt határidőig megtartották alakuló ülésüket.
   
Az újonnan alakult kisebbségi önkormányzatok többségében ugyanazok a vezetők kaptak ismét bizalmat, akik az elmúlt négy évben is irányították a testületet. Többen már harmadik elnöki ciklusukat kezdhették meg a kisebbségi érdekképviselet vezetőjeként. Új vezetője csak az 53 tagú cigány, a 21 tagú örmény és a 25 tagú ruszin önkormányzatnak lett.
   
Utolsóként, kedden a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata tartotta meg alakuló ülését gyulai székházában, ahol szintén a korábbi elnöküket választották meg a következő négy évre vezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!