Belföld

2011.02.16. 13:36

Hamburger- és giccsadót szorgalmaz a Jobbik

Adót vetne ki az egészségtelen élelmiszerekre és a "szellemi környezetszennyezést" jelentő tévéműsorokra a Jobbik.

MTI

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében utal arra, hogy az Európai Unió számos tagállamában létezik az úgynevezett "hamburgeradó".
   
A gyorséttermi élelmiszerek, édességek és szénsavas üdítők után a termelőnek, illetve a kereskedőnek a termékek eladása után a bevétel bizonyos százalékát az államkasszába kellene utalnia - javasolta, hozzátéve: ebből a bevételből a médiahatóság tegye kötelezővé, hogy a reklámok mellett figyelmeztessék a vásárlókat a túlzott só-, cukor- és zsiradékfogyasztás egészségkárosító hatásaira.    

A Jobbik szerint adóztatni kellene a kiemelkedő szellemi környezetszennyezést jelentő műsorokat, csatornákat és azok reklámjait is. E "giccsadó" révén útját állnánk a virtuális környezetszennyezésnek, megállítható az a káros folyamat, amely által a multinacionális tőke mindent az anyagias haszonszerzésnek rendel alá - véli Z. Kárpát Dániel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!