Belföld

2010.08.17. 17:59

Félmilllió forint: Felsőrajk már másodszor adományozott

Két országgyűlési képviselő, a területileg illetékes Pintér László és a falu polgármestere, Vigh László is ott volt abban a küldöttségben, amely csütörtökön segítséget vitt az árvíz sújtotta térségbe Felsőrajkról.

Varga Andor

A faluban - ahonnan korábban ruha- és élelmiszer-adományt is menesztettek már a károsultak megsegítésére - Zsuppán Etelka szervezett a közelmúltban jótékonysági estet, s ennek félmillió forintos bevételét adták át csütörtökön.

A pénzhez - mint Vigh Lászlótól megtudtuk - a borsodi megyegyűlés vezetőivel egyeztetve kerestek kedvezményezetteket, s így jutottak el a Hernád völgyében fekvő, nagyjából 300 lelkes Kiskinizsre. Az összeget a falu polgármestere vette át, aki elmondta: az ügyben még testületi döntés szükségeltetik, de nagy a valószínűsége, hogy élelmiszercsomagokat állítanak össze belőle, s azokat osztják aztán szét a rászorulók közt.

Vigh Lászlótól megtudtuk még: Felsőrajkon a segítő indulat továbbra sem csillapul, az önkormányzatnál most ruhaadományok gyűlnek, s ha egy teherautóra való összejön, azt is küldik Borsodba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!