Belföld

2010.07.22. 16:24

”WC-re ment” a csempész

A Szamos töltése, illetve a csengersimai határátkelő WC-jének fala állított meg autóval menekülő cigarettacsempészeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a két járműből összesen tízmillió forint értékben került elő illegálisan behozott cigaretta.

MTI

A fehérgyarmati járőrök szerdán arra lettek figyelmesek, hogy a vasúti átjárónál a mögéjük beálló személygépkocsi hirtelen megfordul, és megpróbál eltűnni - ismertette Fülöp Gergely rendőrségi szóvavő.
A rendőrök követték a járművet, mely a villogó kék lámpa és a bekapcsolt sziréna ellenére sem állt meg, egészen addig, amíg a Szamos folyó töltésén el nem akadt.

Az autóban mintegy 8.500 doboz, több mint ötmillió forint értékű illegálisan behozott cigarettát találtak, ezt a kocsiban tartózkodó két ukrán állampolgárságú férfival együtt átadtak az eljárás folytatására illetékes vám-és pénzügyőrségnek - közölte a szóvivő. Hozzátette: elfogásakor az egyik külföldi ellenállt, ezért őt testi kényszer és kényszerítőeszköz alkalmazásával tudták megbilincselni a rendőrök.
   
Fülöp Gergely tájékoztatása szerint szintén ki akarta magát vonni a rendőri ellenőrzés alól egy másik autó sofőrje is, aki a rozsályi körzeti megbízottak jelzése ellenére nem állt meg szerdán. A rendőrök a kék lámpa és a sziréna bekapcsolásával követték, de a jármű tovább menekült. Az autó végül a csengersimai határátkelőnél a nyilvános WC falának ütközve állt meg.
   
Vezetőjét, egy 26 éves magyar férfit ellátásra kórházba vitték, mert a balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett - mondta a százados. Az autóból mintegy ötmillió forint értékű cigaretta került elő. A csempészáru ügyében a vámhatóság indított nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!