Belföld

2010.07.11. 16:14

Kisiklott egy tehervonat Búcsúszentlászlónál

Búcsúszentlászló határában kisiklott egy tehervonat utolsó szerelvényei, a balesetben senki nem sérült meg.

zaol.hu

A váltóra dőlt egy vaslemezeket szállító vasúti kocsi a bucsuszentlászlói vasútállomásnál, a balesetben senki nem sérült meg -  közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.

A baleset nem sokkal fél hat után történt a Gyékényes és Rajka között közlekedő tehervonattal. A vaslemeztekercseket tartalmazó konténert szállító egyik vasúti kocsi mintegy 45 fokos szögben dőlt meg, éppen rá a váltóra. A szerelvényt a zalaegerszegi tűzoltók segítségével, daruval próbálják visszaállítani a sínekre.

A MÁV közlése szerint a Gyékényesről Rajkára közlekedő tehervonat utolsó kocsija eddig ismeretlen okból kisiklott és felborult a bucsuszentlászlói vasútállomásnál. Emiatt Zalaszentiván és Zalaszentmihály-Pacsa között az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik. A kocsi beemelése és elvontatása, illetve a pálya felszabadítása várhatóan hétfő hajnalra történik meg.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!