Belföld

2010.07.21. 15:34

Hétszázezer forintja bánta a pénzváltást

Több mint hétszázezer forinttal károsítottak meg egy férfit, aki valutát akart beváltani Nyíregyházán.

MTI

A  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Fülöp Gergely elmondta: a 62 éves sértett 2.500 eurót akart beváltani hétfőn, amikor a belvárosban megszólította egy idegen, aki felvetette, hogy váltsa be nála a pénzt. Ő belement az üzletbe, de óvatosságból a közeli valutaváltóban ellenőriztette a felajánlott magyar bankjegyek valódiságát. A pénz rendben volt, így átadta az eurót.
   
Közben odament hozzájuk egy harmadik ember - minden valószínűség szerint az elkövető társa - és útbaigazítást kért - tette hozzá a százados. A tettes ezalatt a már átszámolt pénzköteget kicserélte egy másikra, a sértett így 724 ezer forint helyett csak 19 ezer forintot kapott. A trükköt a férfi csak néhány perc múlva vette észre, addigra azonban az elkövetők már eltűntek.
   
A szóvivő megjegyezte: mivel nem ez volt az első ilyen eset Nyíregyházán, a bűnmegelőzési szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy pénzt csak hivatalos helyen váltsanak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!