Belföld

2010.06.08. 13:08

Kapával, kaszával esett egymásnak két család

Két taktaharkányi család tizenöt tagját vette őrizetbe a rendőrség; csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indítottak eljárást ellenük - tájékoztatott a rendőrség kedden.

zaol.hu

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a két család évek óta haragban van egymással, időnként - mint ebben az esetben is - kapával, kaszával, kövekkel támadnak egymásra.
   
A mostani összetűzés egy szóváltásból indult. Rövid idő elteltével botok, kapák, kaszák, különféle szúró- és ütőalkalmatosságok kerültek elő, majd egymás családját obszcén szavakkal illetve csaptak össze a felek. A verekedésben többen súlyosabban megsérültek, egyesek Molotov-koktéltól égési sérüléseket szenvedtek, mások végtagjait összetört üvegcserepek vagdosták össze. A lakásokban is kisebb-nagyobb károk keletkeztek.
   
A rendőrök rövid időn belül rendet tettek a településen, és a két családból tizenöt embert állítottak elő, majd valamennyiüket őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!