Belföld

2010.05.25. 13:42

Rendőrkézen egy árvízi ál-kárfelmérő

Lebukott az a férfi, aki Kazincbarcikán árvízi kárfelmérőnek adta ki magát, társát még keresik - tájékoztatott a rendőrség kedden.

MTI

A 21 éves fiatal és társa még május 19-én Kazincbarcika úgynevezett "falu" részben idős emberek házaiba kopogtatott be, az áradat okozta károk felmérőjeként mutatkoztak be, és különböző pénzbeli juttatások ígéretével pénzt akartak kérni a károsultaktól - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Hozzátette: az idős emberek egészséges gyanakvással és bizalmatlansággal voltak az idegenekkel szemben, nem engedték be őket a házukba, ám jelentették a történetek. A rendőrök így bukkantak az egyik helybéli, ál-kárfelmérő nyomára, és fogták el őt, társát még keresik.
   
Gaskó Bertalan közlése szerint a 21 éves csalót előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, közveszély színhelyén, szabálysértési értékre elkövetett csalás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!