Belföld

2010.02.23. 06:08

Szonda - Sólyom és Orbán az élen, a sor végén Kóka

A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktor megítélése a legkedvezőbb, népszerűségi indexe ugyan a közepesnél alacsonyabb (44 pont), de ezzel az értékeléssel második a politikusi rangsorban a 47 pontos Sólyom László államfő mögött - adja közre a Szonda Ipsos február eleji közvélemény-kutatását a keddi Népszabadság.

MTI

Az utóbbi hónapokban két politikus esetében van változás; Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője rokonszenvesebbé vált, amivel a dobogóra ért (37 pont),
Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a felmérés szerint 2-3 pontot javított saját támogatói, a bizonytalan választópolgárok és a kisebb pártok szimpatizánsai körében, és ugyanennyit veszített a Fidesz táborától, így most 30 ponton áll. Vona Gábor Jobbik-elnök, a párt miniszterelnök-jelöltje szintén 30 pontos, és egyre nagyobb szimpátiát élvez a jobbikosok körében, míg Bokros Lajos, az MDF kormányfő-jelöltje 28 ponton áll a rangsorban.
   
A sort Kóka János szabaddemokrata politikus zárja 18 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!