Belföld

2010.02.10. 10:54

A hét vicce vagy nagyon is komoly? A Fidesz szerint Orbán halálát kívánja egy MSZP-s jelölt

"Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!" Oroszvári viccnek szánta

zaol.hu

"Gyűlöletpolitika" a Facebook-on

A fenti Facebook-bejegyzés másolatát a fideszes Ágh Péter szerdai sajtótájékoztatóján osztották ki. A bejegyzést, mely Ágh szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök halálát kívánja,  Oroszvári Péter, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, a Societas elnökhelyettese tette a közösségi portálon.

Ágh Péter közölte: követelik, hogy az MSZP azonnal határolódjon el Oroszvári Pétertől, kérjen bocsánatot, és léptesse vissza a jelöltet mind az országos listáról, mind pedig Vas megye 5-ös számú választókerületében, ahol indítják.

Az MSZP tovább folytatja a "gyurcsányi gyűlöletpolitikát" - fogalmazott a fideszes parlamenti képviselő.

Hangsúlyozta, megdöbbentő és egyben sokkoló is, hogy az MSZP képviselőjelöltje nyilvánosan Orbán Viktor halálát kívánja, és az is, hogy ma ezt a szocialista pártban meg lehet tenni.

"Lehetünk ellenfelek, küzdhetünk egymás ellen a politikában, de ellenfelek halálát kívánni (...), az minden határon túlmegy" - mondta Ágh Péter.

Álláspontja szerint ha az MSZP nem lép azonnal az ügyben, és nem lépteti vissza képviselőjelöltjét, akkor elismeri, hogy "továbbra is gátlástalanul teret enged a minden eddiginél mocskosabb gyurcsányi gyűlöletkampánynak".

Hozzátette, az idézett bejegyzést Oroszvári Péter ismerősei továbbra is változatlanul olvashatják a közösségi portálon, az MSZP-s jelöltnek azzal a megjegyzésével, amely szerint Orbán Viktor bizonyára érti az iróniát.

A tájékoztatón kiosztott másolaton Oroszvári Péter bejegyzése alatt Szabadai Viktor egy kommentárja is olvasható, amelyben az SZDSZ-es politikus azt írja: "azért ez így nincs rendben, Péter. Értem én, hogy nem szereted Orbán Viktort, de ez már túl van az elfogadhatóságon. Töröld a postot".

Oroszvári szerint csak vicc

"Városi vándorviccnek" nevezte facebookos bejegyzését a Fidesz elnökéről Oroszvári Péter, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, a Societas elnökhelyettese szerdán az MTI-nek. A politikus azután írt közleményt, hogy Ágh Péter, a Fidelitas elnöke azzal vádolta meg, hogy Orbán Viktor halálát akarja.

 "Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!" - áll a bejegyzésben. A szöveg másolatát Ágh Péter szerdai sajtótájékoztatóján osztotta ki.
   
Oroszvári Péter közleményében az írta, hogy "egy mondás szerint a diktatúra ott kezdődik, ahol a rendszerből kiveszik a humorérzék". Hozzátette: a Facebookon megjelent bejegyzés szövege kör-emailben terjed, afféle "városi vándorvicc".
   
Nem jó vicc, de mégiscsak vicc - írta. A politikus szerint "izzadságszagú vállalkozás" ebből halálos fenyegetést kreálni.
   
"A valóság ugyanis természetesen az, hogy Orbán Viktor elnök úrnak hosszú és egészséges életet kívánok, még akkor is, ha rövid és kevés kárt okozó politikai pályát" - írta Oroszvári Péter, megjegyezve: a továbbiakban "nem teszi meg azt a szívességet", hogy egyéb kommentárokkal tartja bent a híráramban ezt a "fideszes kampánylufit".

   
Visszaüt: Fideszes politikus is felhasználta a "viccet"

A fideszes Bagó Zoltán honlapján is megtalálható volt az a szöveg, amely miatt az ellenzéki párt azzal vádolt meg egy MSZP-s képviselőjelöltet, hogy Orbán Viktor halálát kívánja. A két szöveg közötti fő különbség az, hogy Bagó Zoltánnál nem pártja elnöke, hanem Bajnai Gordon mostani és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerepelt a beírásban.

Szerda délután Budai Bernadett, az MSZP szóvivője közleményt adott ki, amelyben egy link szerepelt. Ez Bagó Zoltánnak, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés fideszes alelnökének honlapjára vezetett.
   
Az oldalon az alábbi szöveg volt olvasható: "Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted. Szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusaim: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, és már január vége van!!! Őszinte híved: Laci".
   
Ez a szöveg azóta már nem látható Bagó Zoltán honlapján.

Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

 

Forrás: MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!