Belföld

2010.01.16. 13:43

Nincs megállapodás, folytatódik a BKV-sztrájk

Folytatódik a BKV-sztrájk, miután nem született megállapodás a kollektív szerződésről a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat délelőtti tárgyalásokon sem; a BKV új ajánlatot adott, amely a cég szerint előre mutatóbb, mint az eddigiek.

MTI/AP

Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke azt mondta: megkapták az új javaslatot, erről a délután folyamán egyeztetnek és este folytatják a tárgyalásokat. Hozzátette: a munkáltató áttekintette az eddigi helyzetet és úgy döntött, tesz egy újabb, előre mozdító javaslatot, de a tartalmáról még nem tudnak semmit.
   
Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója azt mondta: az új javaslatuk minden eddiginél kedvezőbb, előnyösebb, de részleteket nem közölt. 
Annyit elmondott, hogy a javaslat nem tekinthető kollektív szerződésre vonatkozó ajánlatnak, mert erről a másik 12 szakszervezettel is egyeztetni kell. Ez az ajánlat csak a sztrájkolóknak szól, a többi szakszervezettel vasárnap este egyeztetnének, ha a sztrájkoló érdekképviseletek elfogadják az ajánlatot.
   
A megbeszélésen jelen volt Kocsis István, a BKV vezérigazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!