Belföld

2010.01.17. 17:08

Hamis parfüm - 850 millió forint értékben

Rekord nagyságú, mintegy 850 millió forint értékű hamis parfümöt foglaltak le a pénzügyőrök Püspökladánynál - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője vasárnap.

MTI/AP

Sipos Jenő elmondta: szombaton, az esti órákban a debreceni vámhivatal járőrei Püspökladány térségében közúti ellenőrzés során megállítottak egy román rendszámú kamiont.

A kamion az okmányok szerint textilárút szállított, de kiderült, hogy ez csak "fedőárú", mert mögötte a raktérben 53 ezer darab különféle parfümöt rejtettek el - közölte a szóvivő. A helyszínre hívott szakértő megállapította , hogy parfümök hamisítványok, amelyek értéke az elsődleges vélemények szerint 850 millió forint.

   
Sipos Jenő tájékoztatása szerint a pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták és áru hamis megjelölése miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást. Mint mondta, tisztázni szeretnék honnan indult a szállítmány, és hol, melyik raktárban, piac közelében szerették volna lepakolni, értékesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!