Belföld

2010.01.15. 10:20

Bankrablót segített a rendőriskola volt diáklánya

A körmendi rendészeti szakközépiskola volt diákja segítette azt a bankrablót, aki december elején kirabolta Szombathelyen a Kis-Rába Menti Takarékszövetkezet helyi fiókját.

MTI/AP

A fiatal nő - akinek hallgatói jogviszonyát azóta már megszüntették - élettársával együtt tervelte ki a rablást, segített a bűncselekmény végrehajtásánál használt gáz-riasztó fegyver beszerzésében is - közölte sajtótájékoztatóján pénteken Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya..
   
A baseball sapkát viselő, arcát sállal eltakaró féri december elsején besétált a Gyöngyös-parti sétányon lévő takarékszövetkezet fiókjába, a pénzintézet alkalmazottját a kezében lévő fegyverrel több millió forint átadására kényszerítette - tájékoztatott a részletekről Prácser Gábor alezredes, az ügy nyomozója.
   
Hozzáfűzte: a többszörösen büntetett előéletű férfi a pénzt egy nejlontáskába pakoltatta, ezután a mellékhelyiségbe zárta a hölgyet és gyalogosan menekült el a helyszínről.
Társa, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak, a bűncselekmény végrehajtásában közvetlenül nem vett részt, ugyanis éppen szolgálatban volt, a rendőriskolában gyakorlati idejét töltötte.
   
A gyanúsítottak lakásán tartott házkutatás során viszont megtalálták az elrabolt készpénz jelentős részét, valamint a rablás során használt fegyvert is - sorolta az alezredes.
Hozzátette: az egyébként rokkantnyugdíjas fiatal férfi jelentős adóságot halmozott fel, a rabolt pénzt ezek fedezésére kívánta fordítani.
   
Az alezredes szólt arról is, a nyomozás során a rendőrség titkos eszközöket is alkalmazott, ezekről azonban nem kívánt pontos részletekkel szolgálni.
   
Halmosi Zsolt elmondta: a fegyveres rablás elkövetőit akár 15 év szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.
   
Vas megyében minden fegyveres rablót elfogunk, ezért nálunk senkinek nem érdemes ilyen súlyos bűncselekménnyel próbálkozni - hangoztatta, utalva arra, hogy az elmúlt időszakban történt több hasonló rablás tettesét vagy tetteseit is elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!