Belföld

2010.01.27. 11:43

Alkohol helyett fagyálló: halált okozott a tévedés

Egy ember meghalt, hét súlyosan, életveszélyesen, egy pedig könnyebben megsérült azután, hogy fagyállót ittak a Debrecen melletti Sámsonkertben. Mint kiderült, az üveget egy kukából halászták ki.

MTI

Előző este egy eszméletlen, életveszélyes állapotban lévő férfit szállítottak a mentők Sámsonkertből a Kenézy Gyula Kórházba - mondta Kelemen Éva rendőr hadnagy, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa. Tájékoztatása szerint a rendőrök a férfi lakására mentek, ahol két, rosszullétre panaszkodó nőt és egy férfit találtak.

Mint elmondták, egy férfi egy üveg szeszesitalt vitt nekik, amit közösen elfogyasztottak. Az italozás után az először kórházba szállított férfi lett rosszul. Miután a kórházban került férfinél felmerült a mérgezés gyanúja, a többieket is beszállították a Kenézy Kórházba - mondta a sajtóügyeletes.

A rendőrök megtalálták azt a sámsonkerti férfit is, aki a kérdéses italt vitte. A férfi elmondta, hogy az  üveget egy kukában találta. Mivel ő is, és további négy sámsonkerti lakos is rosszullétről panaszkodott, mindannyiukat kórházba szállították - ismertette Kelemen Éva.

A rendőrség lefoglalt egy zöld színű literes üveget, amelynek címkéje szeszesitalról árulkodott. Az üvegben megmaradt cseppek toxikológiai vizsgálata során megállapították, hogy abban fagyálló folyadék volt - mondta a hadnagy.

Az életveszélyes állapotban elsőnek kórházba szállított férfi a mérgezés következtében meghalt. A többi kórházban ápolt nyolc ember - egy férfi kivételével, aki keveset ivott a szeszesitalnak hitt fagyállóból - súlyos, életveszélyes állapotban van. Jelenleg művesekezelést kapnak, kihallgatásuk napok múlva lehetséges - közölte Kelemen Éva, hozzátéve, hogy az ügyet a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!