Belföld

2009.11.09. 05:46

Frontális ütközés a 62-esen - hét sérült

Heten sérültek meg a 62-es főúton, Seregélyesnél a vasárnap este történt balesetben; a sérültek között van egy 3 hónapos csecsemő és egy hatéves fiú is.

MTI/AP

A vasúti közlekedés már megindult, de az érintett útszakaszról még mindig elterelik a forgalmat - közölte a rendőrség vasárnap este.

A baleset a vasúti átjárótól 5-10 méternyire történt, ahol az S-kanyarban, a záróvonal ellenére, előzni kezdett egy személyautó, s frontálisan ütközött egy szemből érkező gépjárművel - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A rendőrség elsődleges információja szerint mindkét autóban két-két ember szenvedett súlyos sérüléseket, de mint időközben kiderült, a szabálytalanul előző kocsi - amelyben feltehetően egy család utazott - mind az öt utasa, köztük egy csecsemő, valamint a másik autó mindkét utasa megsérült - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.
   
Tájékoztatása szerint a balesetet helyszínéről három mentőautóval szállították a székesfehérvári kórházba a sérülteket, akik közül öten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.
   
Mivel a tűzoltók a vasúti síneken állva végezték a műszaki mentést, egy időre az érintett vonalszakaszon szünetelt, de vasárnap 21 órakor megindult a vasúti forgalom. A 62-es főút érintett szakaszáról még mindig elterelik a forgalmat. A Székesfehérvár irányából Seregélyes felé közlekedőket az M7-es autópályára, a Seregélyes felől Székesfehérvár irányába autózókat pedig Dinnyés felé, a 7-es főútra irányítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!