Belföld

2009.10.07. 13:10

Mesterházy: nem csökken a gyermekétkeztetési normatíva

Budapest - Bajnai Gordon miniszterelnök és Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője megállapodott: jövőre nem fog csökkenni a gyermekétkeztetési normatíva - erről a frakcióvezető szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t.

zaol.hu

Mesterházy Attila közleménye szerint a kormány a nap folyamán hozott döntése értelmében azoknak a gyerekeknek, akik eddig is ingyenesen étkeztek a bölcsödében, az óvodában és az iskolában, jövőre is biztosítva lesz ez a lehetőség.

Nem változik a kedvezményes étkeztetés rendszere sem - szögezte le a frakcióvezető.
Hozzátette: az erre jogosultak 2010-ben is ugyanolyan támogatásban részesülnek, mint az idén, mindezt úgy, hogy az intézmények a közétkeztetésre jogosult  3  6  9   ezer gyermek után megkapják az idei normatíva száz százalékát, éves szinten 65 ezer forintot gyermekenként.

Mesterházy Attila szerint ennek forrása biztosított a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban.

A politikus közölte: bővül azok köre is, akik igénybe vehetik a kedvezményeket vagy az ingyenes étkeztetést, mivel öt százalékkal emelkedik a jogosultság esetén figyelembe vehető egy főre jutó jövedelem mértéke.

Hozzáfűzte: jövő januártól a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 7. osztályos gyerekek étkezése is ingyenes lesz a bölcsődések, óvodások és az 1-6. osztályos diákok mellett.

A Fidesztől  Cser-Palkovics András, helyettes szóvivő reagált a hírre:

Az MSZP-kormány mai bejelentésével beismerte, hogy a 2010-es költségvetés veszélyes és embertelen. A gyerekek menzai ebédjét talán sikerült megmenteni a szocialistáktól, de most újabb lépéseknek kell következniük. Az MSZP-nek azonnal vissza kell vonnia a több tucatnyi hasonlóan embertelen elvonást és megszorítást tartalmazó költségvetést! - közölte Cser-Palkovics.

 

Forrás: MTI, OS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!