Belföld

2009.10.01. 16:28

Lopásra vette rá unokaöccsét egy férfi és a gyanú szerint fajtalankodott is vele

Budapest - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint bűncselekményeket követett el gyermekkorú unokaöccsével, és fajtalankodott is a gyerekkel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

MTI

A nyomozás adatai szerint a férfi rábírta gyermekkorú unokaöccsét, hogy közösen kövessenek el bűncselekményeket, de szeptember 10-én lebuktak. A férfi és a gyerek az V. kerületben, a Városház utcában követett el közösen egy bűncselekményt: a fiú eltulajdonította egy járókelő válltáskáját, miközben nagybátyja a helyszínt figyeléssel "biztosította", azonban egy állampolgár észlelte a lopást és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőket.
   
A nyomozók tanúként hallgatták ki a fiút, aki elmondta: nagybátyja találta ki a "zsebelést", hogy egy darabig követik a sértettet, majd a fiú ellopja a táskáját. Elmondta azt is, hogy amióta elhagyta a vidéki gyermekotthont, több zseblopás elkövetésére vette rá a nagybácsi - olvasható a rendőrségi közleményben.
   
A fiú, valamint a hozzátartozók, ismerősök kihallgatása során értesültek a nyomozók arról, hogy a nagybácsi egy további, nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, ugyanis az adatok szerint a férfi 2009 nyarán egy budaörsi házban fajtalankodott gyermekkorú unokaöccsével.
   
A gyanúsított a lopást elismerte, és részben beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy unokaöccsével - amióta az elszökött a gyermekotthonból - több bűncselekményt követtek el együtt. Azt állította, hogy a lopásokat nem ő, hanem a fiú találta ki, minden lopás ötlete a gyermektől származott. A férfi azonban azt tagadta, hogy megrontotta volna a gyermeket.
   
A rendőrség közleményében megjegyezte: a nyomozás során a rendőrök értesültek egy olyan hálózatról, amelynek tagjai gyermekek közreműködésével követnek el bűncselekményeket, illetve a gyermekeket bírnak rá bűncselekmény elkövetésére. Ezt is vizsgálja az V. kerületi rendőrkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!