Belföld

2009.10.06. 12:11

Hőkamera észlelte a csempészeket Tarpánál

Nyíregyháza - Hőkamera vette észre hétfőre virradóra a gyalogos csempészeket a magyar-ukrán határ közelében, Tarpa külterületén; mint kiderült, 14 millió forint értékű cigaretta volt náluk - közölte a rendőrség kedden.

MTI/AP

A készülékkel a tarpai erdőnél tizenhét, ládákat cipelő embert észleltek a beregsurányi határrendészek - mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.
   
A csempészek az erdőben eltűntek a határrendészek elől, de később újra észrevették őket a hőkamera segítségével. A felszólításra az ismeretlenek nem álltak meg, hanem elfutottak. A határrendészek a nyomokat követve összesen 25.500 doboz fekete fóliába csomagolt cigarettát találtak hátrahagyva.
   
Nem sokkal később a helyszín közelében elfogtak egy 31 éves ukrán állampolgárt, aki feltehetően az elmenekült csoporthoz tartozott. Az előállított külföldi nem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik magyar területen, ezért büntető- és idegenrendészeti eljárás indult ellene.
   
A 14 millió forint értékű cigarettát a rendőrség átadta az ügyben illetékes vám- és pénzügyőrségnek, amely nyomozást indított a többi csempész kilétének kiderítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!