Belföld

2009.09.23. 18:49

Sándor Klára kilépett az SZDSZ-ből

Budapest Sándor Klára kilépett az SZDSZ-ből, de az SZDSZ frakciójának tagja marad.

zaol.hu

A politikus - aki a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) ügyvezető elnöke - az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán este jelentette be döntését, hozzátéve: a kilépéséről szóló levelet kedden írta meg. Ezt a szegedi SZDSZ-elnöknek még nem tudta eljuttatni, a városban ugyanis jelen pillanatban nincs vezetője az SZDSZ-nek - jegyezte meg.

Sándor Klára döntésével Magyar Bálint példáját követi, aki az SZDSZ-ből pénteken lépett ki, de a szabad demokraták parlamenti frakciójának ő is a tagja kívánt maradni.

Sándor Klára azt mondta, nem hiszi, hogy a választópolgárok ne látnák, hogy mi a különbség Kuncze Gábor korábbi és Retkes Attila jelenlegi pártelnök között. Kérdésre válaszolva azt mondta, még nincs végleges döntés arról, hogy a Szabadelvű Polgári Egyesület párttá alakul-e. A cél ez, de nincs végleges döntés - mondta. 

Arról az idő és a választók döntenek majd, hogy 2010 után is politizál-e - tette hozzá. Mint megjegyezte: azt szeretné, ha annak az értékrendnek, amelyet az SZDSZ 1990-től 2009 nyaráig képviselt, lenne támogatottsága és lenne továbbra is parlamenti képviselete az országban. 

Az MTI megkereste az SZDSZ kommunikációs osztályát, ahol azt a választ adták, hogy nem kívánják kommentálni Sándor Klára döntését.



Az SZPE augusztus 17-én alakult, az egyesület tagja több SZDSZ-es politikus, köztünk Hankó Faragó Miklós, Világosi Gábor. Az egyesületet hét főből álló elnökség vezeti, melynek tagjai: Ara-Kovács Attila, Hankó Faragó Miklós, Litván Györgyné, Sándor Klára, Subasicz Éva, Világosi Gábor, Wittinghof Tamás.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!