Belföld

2009.09.14. 16:57

H1N1 vírusfertőzés egy szegedi középiskolában

Szeged - A H1N1 influenzavírus okoz a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást egy szegedi középiskolában - közölte Tombácz Zsuzsanna, a regionális tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetője.

zaol.hu

Egy háziorvos jelzése alapján csütörtökön kezdett el az ÁNTSZ vizsgálódni egy szegedi középiskolában, ahol a diákok között felső légúti megbetegedések jelentek meg - mondta a főorvos.

A járványügyi vizsgálat során három diáktól vettek mintát, s mindháromnál kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét - tudatta a szakember.

Az iskolából csütörtökön negyvenkilencen, pénteken hatvanegyen hiányoztak, hétfőre azonban már hússzal csökkent a betegség miatt otthonmaradt diákok száma. Feltehetően azonban nem az összes megbetegedést okozta az új influenza - mondta az osztályvezető.
A megbetegedések enyhe lefolyásúak, kisebb lázzal, köhögéssel járnak, egyelőre senki sem került kórházba - mondta Tombácz Zsuzsanna.

Korábban Csepelen egy iskolában 110 gyermek volt influenzás, néhányuknál kimutatták az új vírust. Az ELTE tatai gólyatáborában is több mint harmincan betegedtek meg, s az új vírus egy óbudai általános iskola alsó tagozatosainál is okozott megbetegedéseket.

Forrás: MTI 



Információ a fertőzésről ide kattintva is olvasható!


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!