Bázakerettye

2016.08.07. 19:15

Kézműves termékek, kulturális programok, főzőverseny a bázakerettyei falunapon

Bázakerettye - A dél-zalai község legnagyobb rendezvénye a falunap, amire az elszármazottakat is visszavárják.

Gyuricza Ferenc

A szombati program ennek megfelelően egy olyan múltidéző előadással indult, ami a hazalátogató vendégek és a helyiek szívét egyaránt megdobogtatta: délelőtt folyamán a szintén elszármazott történész-levéltáros Bajzik Zsolt a korabeli bázakerettyei nyarak élményeit idézte fel.

- A falunap kiváló lehetőség arra, hogy az egykori bázakerettyeiek is részt vegyenek a programjainkon, ennek megfelelően tervezgetünk is - válaszolta kérdésünkre Iványi László polgármester. - Annak nagyon örülünk, hogy ezúttal is rengeteg látogatója volt az egész napos rendezvénynek, s az is örömmel tölt el bennünket, hogy ilyenkor ismét egymásra találnak az egykori kollégák, a gyermekkori barátok, esetleg a távolba szakadt családtagok.

A falunap programjában a kézművesek kínálatának is jutott hely. Képünkön Salamon Csilla festett üvegtárgyait szemléli Herczeg Lajos, Herczeg Lajosné és Török Tamásné.

A kulturális műsor egyik fellépője, Kárász Tímea

A délelőtti előadást kiállításmegnyitók követték, a Déryné Művelődési Ház képzőművészeti tárlatnak, valamint fotógyűjteménynek adott helyet. Délután pedig közösségi ünneppé bővült a rendezvény.

- Az újságból értesültem a bázakerettyei programokról, s miután én is kézműveskedem, ezért a férjemmel együtt úgy döntöttünk, hogy eljövünk ide is - válaszolta kérdésünkre a zalaegerszegi Herczeg Lajosné. - Tetszett, amit tapasztaltunk, tartalmas programokkal egész napra lekötötték az ember érdeklődését a szervezők.

- Mi is nagyon jól éreztük magunkat, részben annak köszönhetően is, hogy megnyertük a főzőversenyt - folytatta a helybéli Török Tamásné. - Imádom ezt a napot, s annak pedig különösen örülök, hogy a kézművesek kínálatában találtam olyan dolgokat is, amiket korábban még sehol máshol nem láttam.

Az említett főzőversenyen rekordszámú jelentkező, azaz 15 csapat vett részt. Török Tamásné és baráti köre, a Fakanálka csapat vargányás, füstölt tarjás zúzapörköltjét nem csak a zsűri tagjai méltatták, a házias jellegű étel a közönség szimpátiáját is elnyerte. Bárki kóstolta, elismerően szólt róla. Közben a Déryné Művelődési Ház szabadtéri színpadán folyamatosan zajlottak a kulturális bemutatók, énekeseket és zenészeket, táncosokat láthatott a közönség, de fellépett a településen bűvész és bohóc is, az est sztárvendége pedig Bródy János volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!