Balatonmagyaród

2016.10.26. 17:54

Új szerepet kap az óvoda - Közösségi és egészségnevelő központtá alakítják át

Balatonmagyaród - Közösségi, illetve egészségnevelő központot alakítanak ki a Kis-Balaton melletti település volt óvodájából.

Horváth-Balogh Attila

- Folytatódik az a felújítási, megújulási folyamat, amit még az első ciklusunk elején kezdtünk el - bocsátotta előre Kalász Mátyás polgármester. - Indult a ravatalozóval, a kultúrházzal, most pedig az orvosi rendelő, váró, annak a vizesblokkja következik, továbbá kialakítunk egy egészségnevelő, egészségfejlesztő központot is a régi óvoda épületében. Itt az elképzeléseink szerint nemcsak az egészség megőrzésével kapcsolatos ismeretterjesztő előadásokra kerülhet sor, hanem egyfajta civil központként is működhet az új hely, hiszen kialakítunk egy nagytermet és egy tálalót is. Részben pályázati pénz, részben saját erő adja a finanszírozás hátterét.

Felvételünkön Beck Norbert (balról) éppen egy ajtótok helyét készíti elő, mellette Kalász Mátyás polgármester látható Fotó: Szakony Attila

A polgármester elmondta: összesen 18 millió forintba kerül a beruházás, mely tavasszal ugyancsak a volt óvodaépület mellett tetővel fedett térköves udvar, színpad és kemence kialakításával folytatódik. Kalász Mátyás jelezte: a tervek közt szerepel egy felnőtt játszótér építése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!