Balatonmagyaród

2016.04.13. 15:04

Park készült a magyaródiaknak

Balatonmagyaród – Saját forrásból parkosította a kultúrház környezetét az önkormányzat annak érdekében, hogy a faluban még otthonosabban érezzék magukat a kistelepülésen élők.

Horváth-Balogh Attila

Kalász Mátyás, a község polgármestere elmondta: a kultúrházat az elmúlt időszakban teljesen felújították, s a folyamat utolsó elemeként most került sor az épület hátsó udvarának parkosítására. Ennek során az is cél volt, hogy a Kis-Balaton melléki településen kialakítsanak egy olyan parkot, ahova az emberek kimehetnek úgy sétálni, mint ahogy azt mondjuk egy városban teszik. A beruházás saját forrásból, közel 600 ezer forintból valósult meg.

A megújult kultúrház mögött készült el a közelmúltban a park

A polgármester jelezte: összegszerűen nem nagy dologról beszélünk, de ez egy kistelepülés életében mégiscsak jelentős. Kérdésünkre hozzátette: a munkálatok során fákat, cserjéket telepítettek, körülbelül hetven darabot. Ehhez a klímához alkalmazkodó növényfajokat választottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!