Balatongyörök

2015.07.01. 14:59

Kezdődik a Nemzeti hét Balatongyörökön

Balatongyörök – A hét végig tart a Nemzeti hét Balatongyörökön. A már hagyományos programra a Balaton-parton várják az érdeklődőket.

Keszey Ágnes

Szerdától vasárnapig, minden nap délutántól estig tartanak azok az előadások – szerteágazó témákban –, amelyek a magyarságról szólnak.

– Ma Boros Imre tart előadást a szabad kereskedelmi egyezmény hátulütőiről, a gyimesfelsőki Berszán Lajos atya a nemzeti önazonosságról és a hitbéli megmaradásról szól. Pénteken Takaró Mihály irodalomtörténész is a vendégünk lesz, Kádár Dániel pedig arról mesél, miért tiltották be a clevlandi magyar Bocskai-rádiót. Szombaton Bogár László közgazdászt is hallhatják a résztvevők.

– Minden nap lesz egy határon túli előadó. Szombaton adjuk át a közelmúltban Balatongyörökön megrendezett jótékonysági koncerten összegyűlt adományokat a kártpáaljai Marcsák Gergelynek, aki továbbítja azt a családoknak – emelt ki néhány programot érdeklődésünkre Piszter Péter főszervező.

Az előadások után esténként koncertek várják az érdeklődőket. Szombaton délelőtt Mónus József világbajnok tart íjászbemutatót, majd egy honfoglalás kori ételt ízlelhetnek meg a Nemzeti hétre látogatók: a hun üstben főtt, szarvasból készült Csoda boga áldost.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!