Bak

2010.09.27. 09:35

20 éves jubileum: ünnepeltek a Pántlikások

Szeptember 25-én, szombaton ünnepelte húsz éves fennállását a Baki Pántlika Néptánc Együttes. A rendezvény kora délutáni kezdettel egészen az estébe nyúlt.

Dezse Anna

13 órától a nem kis létszámú csapat zenés, táncos felvonulásának lehettek tanúi a helyiek és az ide látogatók. Nemcsak a jelenlegi tagok mutatták meg mit tudnak, hanem az alapító tagok is, akik közül már sokan nem táncolnak az egyesületben.
Ezután 14 órától a környék néptánc együttesei és dalkörei szórakoztatták a közönséget, úgy mint a KISZÖV Táncegyüttes, a Nefelejcs Nyugdíjasklub Zalaegerszegről, a Lila Akác Dalkör Alibánfáról, a Kéknefelejcs Népdalkör Zalatárnokról, a Salla Néptánc Együttes  Zalalövőről, valamint a Zalaszentmihályi Férfi Népdalkör és az andráshidai Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület.


Közben lehetőség nyílt népi kézművesek bemutatóinak megtekintésére, s csak hogy néhány nevet említsek: Gombos Józsefné Pallanki Zsuzsanna csipkekészítő, Magyar Zoltán fafaragó, Fehér Eszter keramikusművész munkáinak megvásárlására is, valamint a látogatók megkóstolhatták Herczeg József kecsketejtermékeit, a  Zalai Borút Egyesület és a Káforka Zalai Borásznők Egyesületének finom borait is.


A kicsiket és a kicsit nagyobbakat is népi játszóház várta ügyességi és stratégiai játékokkal, ill. ördöglakatok és népi eredetű fajátékok várták, hogy a gyerekek „birtokba vegyék” őket.
17 órától került sor a Pántlikások jubileumi gálaműsorára, melyben több mint száz táncos kicsik, nagyok, s felnőttek egyaránt vettek részt.  A rengeteg tánc között fellelhetőek voltak a felvidéki,  az erdélyi, vagy éppen a délalföldi lépések is, melyeket Baloghné Bacsa Ibolya, az együttes vezetője tanította be.
A táncos lábúaknak a talpalávalót pedig a  Gyanta banda, valamint Domonkos László és népi zenekara szolgáltatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!