Baba

2015.06.22. 13:05

Az egész falu szurkolt az Imrei-családnak

Pogányszentpéter - Kisebbfajta demográfiai robbanás történt nemrégiben a somogyi kistelepülésen, az Imrei családba ugyanis hármasikrek érkeztek. Elena, Dániel és Csongor már most a legnagyobb kedvencek.

Pásztor András

Imrei Dániel és felesége, Imreiné Nemcsók Zsuzsanna igazi csodaként élte meg a kicsik születését, és azóta édes teherként viselik a babázással járó feladatokat.

– Közel tíz éven át próbálkoztunk, de a betegségemből kifolyólag rengeteg kudarc ért minket – kezdte az édesanya, aki elárulta PCOS, azaz policisztás ovárium szindrómában szenved, ami összetett hormonális zavar, és bár a pontos oka még nem ismert, valószínűleg genetikailag kódolt zavarról lehet szó. – Sokáig semmit sem tudtam erről a betegségről, aztán utána olvastam, s megtudtam, hogy a megtermékenyülés azért nehezebb ilyen esetben, mert a petefészkeken egy vastag, kéregszerű bevonat képződik, ami megakadályozza az érett pete kilökődését, a tüszőrepedést – magyarázta Zsuzsanna, aki a fentiek ellenére is titkon mindig reménykedett.

Dániel és Zsuzsanna már az ötödik, a TB által utolsóként támogatott lombik-programon vett részt, mikor végre megtapadtak a megtermékenyített petesejtek.

Kitartásuk háromszor térült meg

– Az orvos először csak kettőt látott az ultrahangon, én fedeztem fel a harmadikat – büszkélkedett Dániel, akinek sas szeme hivatásos vadászként is jó szolgálatot tesz. – Szerencsére Zsuzsanna nagyon jól viselte a terhességet, így csak sikerült kihúznunk a 33. hétig. A gyerkőcök május 15-én születtek, először Elena, aztán Csongor és Dani következett. Amúgy már a szülés előtt berendeztük a gyerekszobát, beszereztünk mindent, jóllehet, három üléses babakocsit alig találtunk.

Danika és Csongi éppen édesanyja, Imreiné Nemcsók Zsuzsanna karjában bóbiskol, míg Elenát édesapja, Imrei Dániel altatja. Fotó: Szakony Attila

A gyerekek születését természetesen Dániel ünnepelte meg elsőként, kollégái három napos tejfakasztó bulit szerveztek, amit sikeresen túlélt az apuka.

– A férjem igazi mintaapa, nagyon sokat segít a gyerekek körül, csupán a hisztivel nem tud mit kezdeni – dicsérte párját Zsuzsanna, aki szerint Elena, Danika és Csongor a sírást is beosztják, mikor az egyik abbahagyja, akkor kezd rá a másik. – Szerencsére van segítségünk is, a nagyszülőkre bátran számíthatunk. És persze az egész falura, az itt élőktől rengeteg szeretetet kapunk.

A kis somogyi falucskában valóban szívükön viselik Imreiék sorsát, az ikrek születésére is egy idős néni hívta fel lapunk figyelmét.

– Mi elsősorban azért örültünk a megkeresésnek, mert sokan vannak hasonló helyzetben – említette Zsuzsanna, aki saját történetével szeretne példát mutatni. – A reményt nem szabad feladni, a kudarcok ellenére bíztunk az orvosokban és az égiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!