Baba

2009.01.20. 05:14

Most lettek igazából család

Szerencsés vagyok, mert könnyen össze tudjuk egyeztetni az időbeosztásomat és a családi teendőket. Minden második héten vezetem a TV2-ben a Mokkát Azurák Csabával, akkor a férjem viszi a gyerekeket oviba, bölcsibe.

Osváth Sarolta

Demcsák Zsuzsát, a TV2 Mokka című műsorának csinos reggeli műsorvezetőjét a képernyőn látva nem gondolnánk, hogy kétgyermekes családanya, aki négyéves kisfia, Benedek és a két és fél éves Tamara minden rezdülésére figyel. Amikor még szinte hajnali órán kedvesen jó reggelt kíván a nézőknek és felvezeti az éppen aktuális témát, netán pattognak a kérdései a mellébeszélő riport- alanyhoz, a tudatában mindig nyitva van egy kis ablak, amin keresztül folyamatosan látja, mi történik éppen a csöppségekkel. Nem mintha nem lenne nyugodt, hiszen az apuka kitűnően ellátja a feladatát. De amikor Zsuzsa öt órakor otthon  lábujjhegyen készülődik, a konyhában  még kirakja  a reggeli innivalót,  -  a gyerekek még javában alszanak.



Tamara és Benedek tudja, ha anya reggel korán dolgozni megy, de azért akkor is keresik őt
Fotó: Tv2


A tévés héten a napirend szoros: hatra bent kell lennie a szerkesztőségben, ahol már várják a reggeli újságok. Átnézi őket, hogy a legújabb történésekről is tájékozódjon. Ha fontos témát talál, a műsorban is szóba kerülhet. Érdeklődik a változásokról, jön vagy nem jön a meghívott vendég, közben sminkelik és megcsinálják a frizuráját. 

Ahogy közeledik a hét óra, felgyorsulnak az események itt is és otthon is. Zsuzsa tudja, hogy a gyerekek is kelnek, apa öltözteti őket az  este kikészített holmikba. Tudják, hogy  anya reggel dolgozni megy, de azért keresik őt  ez persze megmelengeti a szívét,  boldog mosollyal néz szembe a kamerákkal. Aztán az első szusszanásnyi szünetben küld egy titkos sms-t, hogy a tornazsákot ne hagyják otthon...

- A hajnali keléshez, ami- óta a gyerekek megvannak, hozzászoktunk. Este fél tízkor van takarodó,  én viszont ez- után készülök a következő napra,  éjfélig, egyig. Maximalista vagyok, sokat olvasok egy-egy interjúhoz. Nagyon örülök annak, hogy már bármilyen nehéz, politikai, gazdasági témát is rám bíznak.

Azon a héten, amikor nem dolgozik, Zsuzsa az utóbbi időben lakberendezéssel foglalatoskodott. 

- Nemrég költöztünk az első közös, saját lakásunkba. Ez azt hiszem, nagyon fontos pont az életünkben. Talán nem csak emiatt, de biztosan érzem,  már igazi családként tartozunk össze mi négyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!