Baba

2008.10.21. 04:07

Babák izgalmas pillanatai

Zalaegerszeg - A gyermek a szülő szeme fénye, amikor csak teheti, megörökíti gyorsan növekvő csemetéje örömteli vagy éppen mulatságos jeleneteit. A városi könyvtárba efféle fotókat vártak.

Péter Gyöngyi

Nemrégiben tartották az Országos Könyvtári Napokat, mely programhoz természetesen a zalaegerszegi József Attila Városi Könyvtár is csatlakozott. A  landorhegyi intézmény munkatársai minden korosztályt vártak, még a legifjabbakat is igyekeztek becsalogatni az egy héten át tartó rendezvénysorozatra. 

A babák napján tartották a Babapillanatok, mosolyok, mimikák, arcok című fotópályázatuk eredményhirdetését is. A felhívásukra érkezett rengeteg kép közül hetvenet választottak ki, ezekben az elmúlt hetekben minden hozzájuk látogató gyönyörködhetett. Nem beállított fotókat,  portékat kértek, hanem olyan felvételeket, melyek az apróságok spontán reakcióit örökítették meg. (Képösszeállításunk a pályázatra küldött fotókból ad ízelítőt.) 
A fotós szakemberek alkotta zsűri Gedeon Tamás vezényletével döntött a képekről. A legjobbnak a Nagy Emma Eszterről készült kép bizonyult, a második helyezett a Nagy Zalán Balázst, míg a harmadik a Szekér Borókát bemutató fotó lett. Mivel nagyon sok  jó fényképet kaptak a szervezők, különdíjakról is határoztak az ítészek. Így a Hári Annát, Németh Kirát és Ekler Boglárkát ábrázoló képek alkotójának is elismerés járt. Természetesen a közönség is szavazhatott,  a könyvtárlátogatóknak a  Takács Grétát megörökítő mű  tetszett legjobban.
Babák kapcsán szülőknek, nagyszülőknek szóló rendezvénye már korábban  is volt a landorhegyi intézménynek, s mivel az sikeres volt, így a folytatás mellett döntöttek a könyvtár munkatársai, mondta Kereki Judit, az olvasószolgálat vezetője.  Hamarosan  havonta jelentkező programra, kötetlen beszélgetésre és játékra is  várják az érdeklődőket, először november 3-án 17 órától. 


Olvassa el rovatunk korábbi cikkeit!

Nézze meg  a Gyermekszoba fotóit itt!

 Kattintson ide és lépjen be közösségi portálunk, az  ENTEO virtuális Gyermekszobájába!
Ezek is érdekelhetik