ZTE KK

2015.05.21. 15:02

Folyamatosan tárgyalnak a ZTE KK-nál

Zalaegerszeg - Csaknem két hete, hogy a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata kivívta a további élvonalbeli tagságot. Azóta csend van a csapat körül, de csak a kívülállók számára, ugyanis a klubvezetés folyamatosan tárgyal.

Kerkai Attila

Csütörtökön például nem kellett volna meglepődni azon, ha valaki összefut Milos Sporarral. A szlovén edző szerződése a szezon végével lejárt, s információink szerint csütörtökön éppen vele tárgyaltak a ZTE KK vezetői. Néhány nappal korábban váltottunk szót Milos Sporarral, aki akkor is megerősítette: ő szívesen folytatná a munkát Egerszegen. Azonban másokkal is tárgyalnak az elöljárók és játékosokkal is.

Doleschall Miklóst, a ZTE KK ügyvezetőjét kerestük csütörtökön, aki érthetően, nem kívánt a részletekbe belemenni.

– Gőzerővel dolgozunk, de idő előtt nem szeretnénk semmiről sem részleteket kiadni. Az egyeztetések zajlanak, s egy hét múlva talán már többről is beszámolhatunk – mondta.

Milos Sporar folytatná, de ezt eddig is tudtuk. Fotó: Pezzetta Umberto

Sok minden függ egyébként az MKOSZ elnökségének jövő szerdai ülésétől. Ezen döntenek majd arról, hogy a következő kiírásban hány külföldi játékos szerepelhet a csapatokban. Információink szerint az elképzelések négy, illetve ötről szólnak, vagyis ennél több légiós, valamint honosított kosaras nem lehet majd a keretekben. A többiek csak olyan játékosok lehetnek, akik 16 és 21 éves koruk között folyamatosan az MKOSZ igazolásával rendelkeztek.

Vagyis, a döntés után indulhat be a játékospiac is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!