ZTE KK

2015.03.23. 17:28

Új ügyvezető a ZTE KK élén, Bodrogi Csaba a sportigazgató

A fővárosiak utánpótlás akadémiájának igazgató-helyettese, Doleschall Miklós veszi át a ZTE KK Kft. ügyvezetői posztját.

Mint korábban megírtuk, a tulajdonos önkormányzat hétfőre ígérte, hogy a beérkezett pályázatokról dönt.

Azt is megtudtuk, hogy Bodrogi Csaba, a ZTE klublegendája sportigazgatóként tér vissza, továbbá háromfős társadalmi elnökség is segíti a klub munkáját: dr. Kelemen Péter, dr. Bárdos László és dr. Gyimesi Endre.

2015. január 23-án felajánlotta lemondását Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezető igazgatója. A többségi tulajdonos képviselője elismerve eddigi munkáját, valamint azt, hogy bár a várt sportsikerek elmaradtak, de az ügyvezető gazdasági téren stabilizálta a klub helyzetét, elfogadta a lemondást.

Ezt követően pályázat kiírására került sor, hogy ne a háttérben, hanem nyíltan, a lehető legjobb szakember kiválasztásával történjen meg a vezetőváltás.

A meghirdetett állásra hét pályázat érkezett be. A beadott szakmai anyagok megismerése, és a pályázók személyes meghallgatása után három pályázó maradt bent a második körben.

Végül a ZTE KK taggyűlése a hétfői napon úgy döntött, hogy a pályázók közül Doleschall Miklóst bízza meg az ügyvezető igazgatói teendők ellátásával.

A taggyűlés arról is döntött, hogy az ügyvezető igazgató mellett egy sportigazgatót is megbíz a szakmai feladatok koordinálásával, ezt a feladatot Bodrogi Csaba fogja ellátni.

A taggyűlés visszaállította a 2010 előtti klubmodellt, azaz egy társadalmi elnökség alakult (a tagok juttatásban nem részesülnek), amely elsősorban a hosszú távú stratégiával, szponzorok felkutatásával, a szövetséggel való aktív kapcsolattartással, és az utánpótlásra való kiemelt odafigyeléssel foglalkozik majd.

A hétfői döntések alapján tehát a vezetés a következőképpen fog alakulni április 1-től a Zalakerámia – ZTE KK-nál:

Ügyvezető igazgató: Doleschall Miklós

Sportigazgató: Bodrogi Csaba

Társadalmi elnökség: dr. Gyimesi Endre, dr. Kelemen Péter, dr. Bárdos László

Felügyelő Bizottság: Hadnagy Zoltán, Koczka Géza, Kóta János

A város elvárása az, hogy az idei szezonban a csapat maradjon bent az első osztályban, majd pedig – ha ez sikerül – a következő években kezdődjön meg egy tudatos, szakmailag átgondolt, alapos építkezés – egy szerethető, eredményesen szereplő, helyi, zalai játékosokra támaszkodó csapat kialakítása.

Ehhez a város minden támogatást meg fog adni, a szurkolóktól pedig türelmet, megértést és a csapat melletti teljes összefogást kérünk!

Zalaegerszeg, 2015. március 23.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az este során lapzárta előtt nem sokkal sikerült telefonon elérnünk Doleschall Miklóst is, aki elmondta: szeptemberig dolgozott a MAFC-nál klubigazgatóként, azt követően a MAFC Kosárlabdasuli igazgatóhelyettese volt. Hétfő este bemutatkozott a ZTE KK csapatának, de megerősítette, hogy április elseje után kezdi el az igazi munkát és a cél elsősorban most az, hogy a ZTE KK megkapaszkodjon az élvonalban.

Bodrogi Csabával szintén beszéltünk, aki elmondta, hogy munkáját illetően a részleteket ezt követően beszélik át. Mint hangsúlyozta, Balaicz Zoltán polgármester és az új elnökség hívására mondott igent és megtisztelőnek érezte ezt. Ő is megerősítette, hogy feladata az lesz, hogy segítse a klubvezetést a döntések meghozatalában és a tehetséges fiatalok képzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!