ZTE KK

2014.10.26. 18:40

Hétfő esti derbi - A ZTE KK a Falco KC-t fogadja

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában hétfőn este 19 órától nyugati rangadót rendeznek: a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Falco KC Szombathely együttesét fogadja, s mindkét oldalon bíznak saját csapatuk sikerében.

Kerkai Attila

A ZTE KK csapata az eddigi három fordulóban egy győzelmet és két vereséget jegyez, míg a Falco KC kétszer lépett eddig pályára és két siker áll a neve mellett. Közös pontot jelent egyelőre, hogy mindkét, hétfőn pályára lépő csapat játszott már a Jászberénnyel, ráadásul idegenben. A szombathelyiek győztek, míg a ZTE KK kikapott, de nem ebből kell kiindulni.

Sokkal inkább a két rivális presztízscsatájából, mert a hétfői meccs is az lesz. Lekli József, a ZTE KK centere a vasárnapi tréning után úgy vélte, hogy a védekezésen (is) sok múlik majd.

- Javulnunk kell ebben, valamint nem szabad kapkodnunk - vélte, amikor az esélyekről kérdeztük. - Szerdán Jászberényben, a harmadik negyedben ezen is sok múlt, a Falco ellen tehát negyven percen át okosan kell játszani: ha gyorsítani kell, akkor ezt kell tennünk, de ha lassítani, akkor azt. Meg kell találnunk az egyensúlyt, sok múlhat ezen.

Mohácsi Máté (fehérben) is lehet kulcsember a hétfői mérkőzésen, de leginkább csapatként érhet el sikert a ZTE KK (Fotó: Pezzetta Umberto)

Azt is megkérdeztük Lekli Józseftől, szerinte a magas vagy az alacsony posztokon dőlhet-e el a mérkőzés, illetve, hogy mennyire elszánt a csapat a vasiak ellen.

- Az elszántsággal semmi gond, győzni akarunk, s tudjuk, hogy szurkolóink is ezt várják el - folytatta Lekli József. - Hogy melyik posztokon dőlhet el a mérkőzés? Erre nehéz választ adni. A szombathelyieknek minden poszton vannak jó játékosaik, de nekünk is. Azt gondolom, leginkább csapatként kell nagyon jól teljesítenünk a siker érdekében és nem egy vagy két játékos döntheti el a rangadót.

Raúl Jimenez, a ZTE KK vezetőedzője a csapat honlapján úgy nyilatkozott, hogy a vasiak kerete remek elegyet alkot a rutinos és fiatal játékosokból, s meg szeretnék akadályozni a Falco gyors játékát. A mérkőzésnek minden bizonnyal külön pikantériát ad, hogy Kálmán László Egerszegen először mutatkozik be a Falco színeiben vezetőedzőként. Az irigylésre méltó pályafutást maga mögött hagyó korábbi kiváló kosaras ebbéli a minőségében ugyanazt képviseli, mint játékosként: egy megalkuvást nem tűrő játékstílust, amiből nagyon jó mérkőzés kerekedhet remélhetőleg sok néző előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!