ZTE FC

2014.06.16. 12:24

Lőrincz Emil a ZTE FC vezetőedzője, visszatér a régi címer!

Zalaegerszeg - Hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be a ZTE FC-nél, hogy az NB II-es labdarúgócsapat munkáját a jövőben Lőrincz Emil irányítja. Segítője Balogh István és Vlaszák Géza lesz. A tájékoztatón az is elhangzott: a klub szimbólumai közé visszatér a régi címer.

Kerkai Attila

Ahogy a kék-fehéreknél korábban ígérték, mire véglegesen összeáll a szakmai stáb, azonnal bejelentik azt. Mindez tehát hétfőre esett és a sajtótájékoztatón Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármesetere úgy fogalmazott: kezd végre jó irányba fordulni a klub sorsa és újabb nagy lépést tettek a konszolidáció felé. Merthogy, a város első embere kihangsúlyozta, hogy a PMFC egy stílusos csapattá vált, amiben Lőrincz Emil vezető-edzőnek is nagy szerepe volt, s ezért is örül, hogy a ZTE FC-hez érkezik.

A szakmai stáb: balról Balogh István edző, középen Lőrincz Emil vezetőedző, jobbról Vlaszák Géza kapusedző. Fotó: Katona Tibor

Végh Gábor, a klub tulajdonosa azt emelte ki, hogy maximális bizalommal vannak az új vezetőedző iránt, s ezért is vele egyeztek meg.. Mint mondta, a cél az, hogy egy szerethető csapat épüljön, amely helyi fiatalokra épül, s Lőrincz Emil ehhez a megfelelő edző, s minden remény megvan arra, hogy szép jövő előtt álljon a klub és a csapat is.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Lendvai Miklós, a korábbi vezetőedző az utánpótlásnál mint képzési igazgató segíti a munkát. Minthogy a sajtótájékoztatón a korábbi, 1920 óta használt címer volt látható a megjelentek névtáblái mellett, erre is rákérdeztünk. A választ Devecz Miklós, a ZTE FC Zrt. vezérigazgatója adta meg, aki úgy fogalmazott, hogy ezzel is a gyökerekhez való kötődést erősítik majd. A jövőben tehát szép fokozatosan a korábbi, háromszögletű címer váltja fel a jelenlegit.

Lőrincz Emil stábjába Balogh István, korábbi élvonalbeli labdarúgó, aki az Újpestet is erősítette került be és Vlaszák Géza, mint kapusedző lesz tagja ennek a teamnek. Az új vezetőedző, Lőrincz Emil pedig nem lehet ismeretlen a futballbarátok előtt, hiszen egy-egy korábbi, 37-szeres válogatott labdarúgóról van szó, aki Belgiumban is profiskodott, s legutóbb, mint a PMFC vezetőedzője az élvonalban edzősködött. A sajtótájékoztató után őt kérdeztük arról: mi döntött a ZTE FC mellett?

– Egy nagymúltú klubról van szó és egy olyan csapatot szeretnénk kialakítani, amely a régi hírnevéhez méltó lehet – így Lőrincz Emil. – Ez kihívás és van egy komoly cél is, amely fontos egy edző számára, hogy érdemes dolgozni érte. Új edzőként érkezem, amely szerencsés, hiszen mindenki a nulláról kezd és az játszik majd, aki szorgalmas és alázatos úgy a meccseken, mint az edzéseken. Vannak komoly tervek a klubnál, de én egy kicsit lassabban haladnék. Először egy olyan csapatot szeretnék kialakítani, amely jó futballt játszik, ami aztán egyre eredményesebb is lesz.

Fotó: Katona Tibor

A keret változásairól is kérdeztük az új szakvezetőt és persze a felkészülés menetéről is.

– Konkrét nevekről még korai beszélni, hiszen addig, amíg nincs aláírt szerződés, még bármi előfordulhat – hallottuk Lőrincz Emiltől. – A törekvésünk az, hogy húzóemberek érkezzenek. Arról ne kérdezzenek, hogy mire alakulhat ki a végleges keret. Az lenne a jó, ha már a jövő hétfői, első találkozásra, de tudom, hogy ez lehetetlen. Minél előbb szeretnék viszont azzal a gárdával dolgozni, amely a rendelkezésemre áll majd. Nyolchetes munkát tervezünk, a harmadik héten ausztriai edzőtábort iktatunk közbe, majd később újabb hat napra Dunavarsányba tesszük át a székhelyünket. Az edzőmérkőzések programja összeállt, de lehetnek még változások ebben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!