ZTE FC

2015.07.16. 16:03

A ZTE FC szombaton fél órával korábban kezd, az Andráshida itthon játszik

Zalaegerszeg - A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége módosított az NB II-es klubok számára hozott fiatalszabályon , aminek a ZTE FC-nél is örülnek, hiszen így könnyebb lesz a zalaiaknak is kihasználnia az ehhez kapcsolódó előnyöket.

Kerkai Attila

Néhány héttel ezelőtt egy nagyobb lélegzetvételű írásban beszámoltunk a következő szezonra érvényes NB II-es szabályozókról, ám már akkor felvetődött, hogy a klubok nem teljesen értenek egyet ezekkel. Most az MLSZ NB II-es Bizottság kérésére a bajnoki rajt előtt a szövetség elnöksége úgy rendelkezett, hogy a csapatoknak a központi támogatáshoz nem kell mindenáron egy 1995-ben, egy 1996-ban és egy 1997-ben született fiatalt kezdőként játszatniuk a bajnokikon, hanem akár három 1995-ben született játékos szerepeltetése után is járnak majd a szövetség által biztosított bónuszforintok.

Az eredeti elképzelésben egy 20 éves kezdőként szerepeltetése után minden játékperc után 7500, a 19 éveseknél 9375, míg a 18 éves fiatal után 11.250 forintot kap klubjuk, de csak együttes pályára lépés esetén, a cserepercek pedig nem számítanak. A percdíjak nem változtak, csak a fentiek szerint lehet majd hozzájutni. Kocsárdi Gergely, a ZTE FC klubigazgatója örül a döntésnek.

- A kluboknak is az volt a kérése, hogy enyhítsen valamelyest a szabályozókon az MLSZ - mondta megkeresésünkre. - Nem a fiatalok szerepeltetése ellen szólt ez, hanem szakmai szempontok miatt, hiszen nem biztos, hogy minden 18 éves érett már és felkészült a felnőttek játékára. Annak meg semmi értelme nem lett volna, hogy csak a kora miatt játsszon valaki. Egy vagy két év ebben a korban még sokat számít.

Ez a felállás például pénz hozhat a ZTE-nek, persze, csak ha kezdők lesznek (balról): Bíró András, Murai Márk, és Bedi Bence Fotó: Katona Tibor

Egy valamit tisztázni kell: nem kötelező három 20 év alatti játékost egyszerre pályára küldenie a csapatoknak, de ha vállalják ezt, akkor bónuszpénzekhez juthatnak klubjaik. Viszont csak akkor, ha a teljes szezonban a mérkőzések 60 százalékán megfelelnek a kedvezmény feltételeinek. Csak egy példa: ha egy 20 éves végigfutbalozza a 90 percet (ehhez ugyebár az is kell, hogy mellette még két húsz év alatti társa kezdjen) 675 ezer forint jár csapatának.

A ZTE FC együttesének keretében jelenleg Babati Benjamin, Horváth Péter (20 évesek), Bedi Bence, Bíró András és Murai Márk (19 évesek) szerepeltetése esetében használhatja ki klubjuk a kedvezményt és a csapattal edz még két 18 éves (Ekker Milán, Horváth Marcell) fiatal is.

A ZTE FC szombaton játssza újabb felkészülési mérkőzését a szlován II. ligás Verzelj otthonában. A találkozó időpontja módosult, vagysi 10.30 órakor kezdődik.

Ugyanígy az NB III-as Tarr Sprint Andráshida csapata is pályára lép stzombaton, amely 10 órától fogadja a nagykanizsa LE-t. Mint beszámoltunki róla, a hidaiak szerdán 2-0-ra legyőzték a szintén NB III-a Sárvárt. Dobos Sándor együttese az Osbáth (Horváth M.) Mavolo, Török, Balla Á., Kalamár (Varga M.) Pajor, Kovács L. (Rohonczi), Major M. (Tóth B.), Tóth L. (Horváth T.) Kovács Gy. (Kovács M.), Polareczi összeállításban szerepelt. Ebből kiderül, hogy a hiadaknál korábban már szerepel t játékosok is pályára léptek az edzőmeccsen. Az Andráshida mindkét gólját Horváth Tamás szerezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!