ZTE FC

2014.08.22. 16:00

Lőrincz Emil hatékonyabb játékot vár a Szolnok ellen

Zalaegerszeg - Múlt szombaton Békéscsabán vereséggel kezdte a labdarúgó NB II 2014-2015. évi szezonját a ZTE FC. A második fordulóban viszont szombaton 19 órától hazai pályán szerepel Lőrincz Emil együttese, melynek legfőbb célja, hogy javítson és legyőzze a Szolnoki MÁV gárdáját.

Kerkai Attila

A békéscsabai 2-0-s vereség rossz kezdés volt, és a ZTE FC játéka sem volt meggyőző. Akadtak viszont periódusok, amikor úgy tűnt, hogy zalai szempontból a találkozóban sokkal több is lehet, azonban hiányzott a kellő határozottság is az egerszegiekből, hogy reményük legyen a pontszerzésre.

Szombaton viszont eljön a hazai bemutatkozás a ZTE FC számára, méghozzá szombaton 19 órától a Szolnoki MÁV ellen. A találkozó esélylatolgatásánál nem lehet megkerülni a nyitóforduló tanulságait sem, így Lőrincz Emilt, a ZTE FC vezetőedzőjét elsőként arról kérdeztük: miként zajlott a munka a héten és szükséges-e változtatni a játékban, hogy eredményesebb legyen a csapat.

– Szerencsére újabb sérülés nem zavarta a munkát, így semmi sem hátráltatta a heti felkészülésünket – kezdte ezzel a szakvezető. – Változtatni mindenképpen kell a múlt heti mérkőzésünkhöz képest, ugyanis nem voltunk eléggé agresszívek, nem szereztünk elegendő labdát, úgyhogy ezekben mindenképpen előbbre kell lépnünk. Ha valami nem működik megfelelően, akkor azon változtatni kell. Ezen felül a támadójátékunkat is hatékonyabbá kell tennünk, és a védőharmadban sem szabad olyan hibákat elkövetni, mint legutóbb. A heti munkában ezeket próbáltuk gyakorolni és a játékosok hozzáállása is megfelelő volt az előrelépéshez.

A szombati ellenféllel kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni, hogy Kis Károly együttese a nyári felkészülés során egyszer megmérkőzött a ZTE FC-vel, és az egerszegi találkozón a Szolnok viszonylag simán, 3-0-ra győzött. Egy edzőmérkőzés és egy bajnoki találkozó között persze mindig van különbség, s azt kérdeztük Lőrincz Emiltől: mennyiben vették figyelembe a felkészülés során az ott látottakat.

– Minden mérkőzés más, de nem szabad elfelednünk azt sem, hogy az edzőmeccsen, amit a Szolnokkal vívtunk, milyen hibákat követtünk el – folytatta a szakvezető. – A Tisza-partiaké egy stabil együttes, masszív gárda, amely egy-két éve együtt játszik, s ahogy legutóbb is láthattuk, gyors kontráik vannak és a középpályán is mozgékony labdarúgók játszanak. Itthon persze minenképpen meg akarjuk nyerni a találkozót, de ész nélkül nem mehetünk neki a Szolnoknak, hiszen láthattuk, hogy veszélyes ellenfél. Csapatomat fűti a bizonyítási vágy, hogy itthon javítsunk.

 

Szurkolói információk

A ZTE FC az első hazai mérkőzését vívja, és most áll „csatasorba" az új beléptető rendszer is, így a zalai drukkerekre „ráfér" néhány hasznos információ. Az új beléptetőrendszer használata miatt a kapukat 17.30-kor, a pénztárak pedig 17 órakor nyitják. Egy elővételes pénztár működni fog már reggel 9 órától, illetve a szurkolói kártya kiváltására is lesz mód a találkozó napján 17.30-ig. A biztonsági szolgálat munkatársai a belépésnél a névre szóló jegyek és bérletek jogosultságát ellenőrizni fogják, s kérik a szurkolókat: a belépőjükön szereplő helyeket foglalják el a lelátón. A mérkőzés előtt a gyermekek számára ingyenes csillámtetoválás lesz a főbejáratnál, többek közt ZTE címert is festethet magára, aki szeretne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!