ZTE FC

2014.05.15. 13:48

Új fő tulajdonosa van a ZTE FC-nek

Zalaegerszeg – A város közgyűlése csütörtöki ülésén hozzájárult, hogy a ZTE-Sportszolg Kft. tulajdonában lévő ZTE FC Zrt. részvényeinek többségét értékesíti a Pharos '95 Kft.-nek, amely így a ZTE FC fő tulajdonosa is lett.

Kerkai Attila

Az önkormányzati közgyűlés határozata értelmében a dunavarsányi székhelyű, sportpályák építésével foglalkozó Pharos '95 Kft. 50 százalék, plusz 1 darab részvény tulajdonosa lett. A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere örömmel jelentette be, hogy a ZTE FC Zrt.-ben így társtulajdonossá vált a várossal a cég.

– Remélem, hogy ezzel a döntéssel megnyugtató módon sikerül a csapat helyzetét rendezni. Mostantól a ZTE FC fő tulajdonosa lett a Pharos '95 Kft. – jelentette be a polgármester és át is adta a szót Végh Gábornak.

A Pharos '95 tulajdonosa nem először jelent meg nyilvánosság előtt a ZTE FC-vel kapcsolatban, hiszen márciusban már mint főszponzort mutatták be Zalaegerszegen.

– Számomra ez egy nagyon fontos lépés és csupa nagybetűvel. Szeretnénk egy nagyon jó csapatot építeni – mondta Végh Gábor. – Az a filozófiám, hogy a mi gyerekeink sem tehetségtelenebbek, mint a környező országoké. Ha ott eredményesebb a futball, akkor itt sem elérhetetlen ez a szint, ám ehhez nagyon sok munkára van szükség. A közgyűlés mai ülésén is elmondtam, hogy a ZTE FC megítélése az ország más tájain sokkal kedvezőbb, mint itt helyben. Sokan emlékeznek a 2002-es bajnokcsapatra és újra valami hasonlóra vágynak. Nekem, nekünk az a feladatunk, hogy ehhez a feltételeket megteremtsük. Azt is szeretném elmondani, hogy vállalkozásunk egy hetven főt foglalkoztató cég, amely egymaga talán nem tudja ehhez megteremteni az alapokat, így integráló szerepet is be akarunk tölteni. Több céggel kapcsolatban állunk, így remélhetőleg hamarosan újabb támogatókról is beszámolhatunk. Az önkormányzattal szorosan együttműködve, a klub felhalmozott tartozásait el fogjuk tüntetni. Azt szeretnénk, hogy egy hároméves cikluson belül a ZTE FC újra az élvonalba jusson, de nem haragszunk meg akkor sem, ha ez egy éven belül történik meg...

Végh Gábor azt is elmondta, hogy a klubnál jelentős változások lesznek. Arra a kérdésre, hogy mikorra állhat össze véglegesen a stáb, és kik alkotják majd azt, a következőt válaszolta:

– Nem titok, hogy klub-igazgatói posztra Kocsárdi Gergely a jelölt. Viszont más posztokra több név is van a kalapban, de ahogy megállapodás születik ezekről, természetesen a sajtót értesítjük először. Helyi, zalai szakemberekre kívánunk támaszkodni, de biztosan olyan is szerepet kap majd, aki nem helyi kötődésű. Az a fontos, hogy tanulni lehessen tőle mindenkinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!