Zenei hírek

2013.05.16. 16:08

Halálfélelméről is énekel James Christian

Harmadik szólóalbumát jelenteti meg a House Of Lords énekese, James Christian. A júliusban boltokba kerülő album címe Lay It All On Me lesz.

Gyuricza Ferenc

A zenekarával tavaly Budapesten is fellépett énekes már évek óta készült az újabb önálló albuma kiadására. A hard-rock színtér egyik legjobb torkának tartott James Christian eddig ugyanis mindössze két saját lemezt jegyzett, azok 1994-ben, illetve 2004-ben készültek el. Az énekes Rude Awakening című bemutatkozó korongját sokan máig a stílus egyik legjobbjának tartják, de a Meet The Man című munkája is remekmű volt a maga nemében. Ebben jelentős szerepe volt a dalszerzőknek, a világhírű Stan Bush-nak, az FM zenekar és Mark Free szólóprodukciója kapcsán ismert Judithe Randall-nak, valamint a House Of Lords olyan korábbi zenészeinek, mint Chuck Wright vagy Lanny Cordola.

Kilenc évvel a Meet The Man megjelenése után a prosztatarákkal kezelt James Christian újra szólistaként jelentkezik. Az Európában július 5-én boltokba kerülő Lay It All On Me című nagylemeze dalait 2012 második felében, illetve 2013 elején rögzítették az énekes floridai házi stúdiójában.

- Ezt a szólóalbumát életem egyik legnehezebb időszaka alatt vettem fel - mondta James Christian, utalva súlyos betegségére. - Nagyon igyekeztem, hogy hangulatom ne nyomja rá a bélyegét minden egyes dalra. Sok érzés kevergett bennem a halálról, az elmúlásról, de tudtam, hogy túl tudom magam tenni rajta. Néhány dal tükrözi a félelmeimet, másokban a remény és a hit sugárzik. Születtek kedvenceim is, mint például a címadó szám, amely nagyjából azt az érzést fejezi ki, mit éreztem akkor, amikor megtudtam, hogy rákos vagyok. Szeretem a két balladát, a Believe In Me és a Let It Shine című dalokat is. Mindkettőt minőségi szerzeménynek tartom, amelyek biztosan kiállják majd az idők próbáját. Ezek eltérnek a House Of Lords munkásságától, sokkal inkább én vagyok a dalokban. Aztán ott van az A Day In The Sun, aminek egy kicsit modernebb a hangzása, de nagyon fontos üzenetet hordoz. És van egy kedvencem a rockosabb hangzású szerzemények közül is, a Secred Heart, amit House Of Lords-béli társaim, a gitáros Jimi Bell és a billentyűs Jeff Kent közreműködésével írtam. Szerettem dolgozni ezen az albumon.

A Lay It All On Me dalait a már említett társszerzők mellett Tommy Denander és Chris Pelcer közreműködésével írta James Christian. A dalok feljátszásában Jeff Kent és Jimi Bell mellett a szintén House Of Lords tag B.J. Zampa dobos, a gitáros Jorge Salas és Shelby Stewart, valamint James Christian felesége, az énekes Robin Beck működött közre.

Ezek is érdekelhetik