Zalaszentlászló

2016.01.26. 12:30

Szabadidőpark kialakítására készülnek Zalaszentlászlón

Zalaszentlászló – Élénk a közösségi élet a településen, a faluházba betérő minden nap talál magának programot.

Szalay Csaba

Az idén 31 éves zalaszentlászlói, Makovecz Imre tervezte faluház nagytermének falain színes természeti és tájképek láthatók. Busznyákné Albert Anna, a ház vezetője, a programok szervezője elmondta, hogy budapesti amatőr festők idén már harmadik alkalommal fognak egy hétig táborozni náluk, és a szállásért cserébe képeket ajándékoznak a községnek.

A faluházban minden nap van valamilyen rendezvény, foglalkozás. Olyan élénk a kulturális élet ebben a körülbelül 800 lakosú községben, hogy sok nagyobb településnek is dicséretére válna. Az iskola megszűnt, de működik a bölcsőde-óvoda egy csoporttal.

Busznyákné Albert Anna, a faluház vezetője

– A környékbeli rendezvények gyakori vendége a Mákvirágok népdalkör. Az utánpótlás csoportjuk  a Kis Mákvirágok, amelyben óvodás és iskolás gyerekek énekelnek – említette Busznyákné Albert Anna. – Minden héten van karate-edzés, kislánytorna, citera tanfolyam, a megyei könyvtár mozgókönyvtári szolgálata pedig heti három alkalommal fogadja az olvasókat. Zalaszentlászlón több németajkú  él, közülük néhányan  magyar nyelvtanfolyamon vesznek részt és énekelnek  a népdalkörben is. Az ő kezdeményezésükre jött létre az évente kétszer megrendezendő bolhapiac, ahol még jó állapotú, használható holmik cserélnek gazdát.

A faluház vezetője a közeljövő rendezvényei közül megemlítette a  hagyományos tollfosztót, ahol néhány férfi helyettesíti a repkedő madarat – a tollfosztó asszonyokat  régen úgy tréfálták meg a legények, hogy verebet dobtak be az ablakon, s a madár  a repdesésével felkavarta a tollpihéket.

Az óvoda javára  február 6-án farsangi bált tartanak. Idén huszonhetedszer kerül sor 6-8 népdalkör tavaszköszöntő találkozójára. A   bolhapiacot február 13-án rendezik, ezen német, francia és holland résztvevők is lesznek.

Bohár István polgármestertől megtudtuk:    a község nyert egy hazai üzemanyag-forgalmazó  pályázatán, ennek keretében a zalaszentlászlói   szabadidőpark kialakítására készülnek társadalmi munkában a faluház környékén. A pályázati pénz  az anyagköltségekre nyújt fedezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!