Zalaszentiván

2013.09.24. 15:45

Önvédelem

Zalaszentiván - Véget értek azok az idők, amikor bátran nyitva lehetett hagyni a kertkaput, a lakás ajtaját, amikor nem kellett tartani rosszakaratú emberek felbukkanásától.

Arany Gábor

Különösen az idősebb korosztályt szemelik ki maguknak a bűnözők. S miként kerülhetik el az áldozattá válást? Erről tartott tájékoztatót a főleg nyugdíjas hallgatóságnak kedden délután Kövesdiné Dely Erzsébet, a megye rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársa zalaszentiváni Integrált Közösségi Szolgáltató Térben. A kötetlen hangulatú összejövetelen sorba vették a főbb veszélyhelyzeteket kezdve besurranó tolvajokkal, aztán felsorolva a trükkös módszereket, és szó esett a forgalmas helyeken dolgozó zsebesekről is. No meg, hogy miként lehet ellenük védekezni. A programot az Élhetőbb Zalaszentivánért Közhasznú Egyesület szervezte, s mint elhangzott, lesz folytatás. A következő, október 2-ai előadás célcsoportja az ifjúság lesz, ezért az iskolában tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!